Ett konstnärsdrivet kulturhus i Bromölla

Projektet förfogar över 43.000m² i en gammal keramikfabrik och har öppnat upp det tidigare helt slutna industriområdet Iföverken för kultur och turism. Kollektivet bygger allt själv och anordnar kurser, workshopar och guidade visningar. På fabrikens fasader växer bit för bit ett utomhusgalleri i världsklass fram, med verk av internationellt kända gatukonstnärer. För konsthantverkare och yrkeskonstnärer finns möjlighet att använda kollektivverkstäder med olika inriktningar. Det finns även två Artist In Residence program. Ifö Center verkar för att främja idéer, oväntade möten, upplevelser och synergieffekter.

Ett konstnärsdrivet kulturhus på anrika Iföverken vid Ivösjön i Bromölla
(nordöstra Skåne)

IFÖ CENTER

En projektplattform och en resurs för kreativt skapande, både för proffs och andra.

Grundtanken är att vi är starkare tillsammans - vi hjälper varandra!

Ifö Center är en projektplattform och en resurs för kreativt skapande, både för proffs och andra. Grundtanken är att vi är starkare tillsammans - vi hjälper varandra.

Ifö Centers kollektivverkstäder är under uppbyggnad men redan finns grafikpress, keramikugnar, fusingugn, kavelbord, lerkvarn, drejskivor, en del snickerimaskiner och snickarbänkar, symaskiner (även en äldre för skor/läder), vävstolar, knyppelutrustning, betongblandare, metallkapsåg, kakelskärare, taktravers m.m.

Det finns gott om golvyta för storskaliga projekt i våra fabrikslokaler. För projekt som kräver svetsning eller hög takhöjd har vi ytterligare två stora hallar i markplan mellan fabriken och konsthallen.