Tre dagars intensivkurs i drejning!

Kursen riktar sig till nybörjare eller dig som har provat förut och vill fräscha upp din kunskap.
Under kursen får du individuell handledning. Vi går igenom drejning från grunden med utgångspunkt i formerna skål och cylinder. Varje deltagare får tillgång till en egen drejskiva med tillhörande verktyg. Fokus ligger på teknik, så vi drejar inte primärt för att tillverka saker att bränna utan för att lära oss att dreja. Under kursen skär vi itu saker som vi drejat, undersöker godstjockleken, återanvänder leran och drejar om och om igen för att öva och bli bättre. I kursavgiften ingår att du, om du vill, kan spara tre av dina alster som bränns och glaseras åt dig.

Våra kursledare delar med sig av sina bästa tips.
Kursen hålls i Ifö Centers nya keramikverkstad med professionella shimpo-drejskivor.
Allt material, beskickning, glasering, bränning samt enkel lunch och fika med frukt och kaka ingår.

Kursnivå: nybörjare och medium

Datum: 16-17-18 juli 2024 eller 22-23-24 juli 2024

Tider: 10:00-16:00
(samling vid grinden 9:45 för gemensam ingång på området)

Plats: Ifö Center på Iföverken i Bromölla
(kontakta oss om du önskar övernattning)

Lunch: enkel lunch ingår i kursavgiften

Fika:
kaffe/te, kaka och frukt ingår i kursavgiften

Pris: 3 600 kr/deltagare.
Inga övriga kostnader tillkommer.
Medlem = 10% rabatt.

Kursledare: Johanna Nilsson och Ludvig Hyrefelt

Anmälan är bindande och först till kvarn gäller. Ifö Center förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid sjukdom, restriktioner eller för få deltagare.

Anmäl dig via mail till info.ifocenter@gmail.com. Skriv ditt namn, adress och telefonnummer samt vilken kurs du anmäler dig till. Skriv också om du önskar övernattning eller har matallergier.
Om du har några andra funderingar går det även att nå oss på tel: 0708-740562.


OBS!
Kurslokalen ligger inne på Iföverkens industriområde i Bromölla och därför behöver vi gå in tillsammans. Samling kl 9:45 vid grinden. För långväga gäster finns övernattning inom gångavstånd från kurslokal och tågstation för 300kr/natt. Hjärtligt välkommen!

Johanna Nilsson och Ludvig Hyrefelt träffades på Capellagårdens keramikutbildning år 2021. Johanna är numer heltidskeramiker och i bagaget har hon en kandidatexamen i design. Hon har även utbildat sig på Leksands folkhögskolas keramiklinje. Ludvig har efter Capellagården sökt sig vidare till Konstfacks keramik- och glasutbildning och håller drejkurser på flera studior i Stockholm. De varvar på var sitt håll egen produktion med kursverksamhet, men sammanstrålar också några gånger om året för att hålla kurser tillsammans.

Läs mer om konstnärerna här:

www.johannakeramik.se, @johannakeramik

www.ludvighyrefelt.se, @luddolera

K U R S L E D A R E