S E B A S T I A N B L O M Q V I S T

S E B A S T I A N
B L O M Q V I S T

Uttrycket i Sebastian Blomqvists konst för osökt tankarna till verk från antikens Grekland eller barocken. Dock, istället för att använda bestående material – som marmor och brons – så tillverkar Sebastian Blomqvist sina arkitektoniska element och skulpturer till största delen av återvunnet papper. Materialvalet påminner oss om övergående existens och kretslopp – något som står i kontrast till den "evig odödlighet" som verk från antiken och barocken uttrycker.

Sebastian Blomqvist (2019)

17/8–2/10 2019

Sebastian Blomqvist

Stipendiat i Ifö Centers AIR2-program 2019

Människor och djur i Blomqvists är som anatomiska studier. Blottad muskulatur visar på en fixering som vi människor har haft i alla tider, längtan efter sundhet och skönhetsideal, men den framhäver också en skörhet. Hudlagret som skyddar oss från omvärlden saknas.

Sebastian Blomqvist (2019)

Sebastian Blomqvist (född 1982) är en svensk papperskonstnär baserad i Malmö. Han är en utbildad modedesigner, men har sedan flera år tillbaka fokuserat på skulptering med olika sorters papper som material. Kartong och wellpapp har sedan 2019 varit konstnärens föredragna medium.